Oppvarming av risgrøtbeger i vann
Fjordland har fått en kokk til å teste oppvarming av risgrøt 460 g og 970 g i vannbad. Bruk en stor kjele og ha i rikelig vann i kjelen – og ikke legg lokk på kjelen når du varmer opp.
Oppvarming i kombidamper 96 grader damp
970 g: 60 minutter, gir en kjernetemperatur på ca. 70–72 grader i omrørt produkt
460 g: 30 minutter, gir en kjernetemperatur på ca. 75 grader i omrørt produkt
Oppvarming i kjele med vann – legg begrene i kjelen med romtemperert vann
970 g: 55–60 minutter i vann som småkoker, gir en kjernetemperatur på ca. 70–72 grader i omrørt produkt
460 g: 30 minutter i vann som småkoker, gir en kjernetemperatur på ca. 75 grader i omrørt produkt
Generell informasjon
-
Ha i rikelig vann i kjelen, dvs. bruk en stor kjele. Begrene vil flyte opp og dermed legger de seg ikke ned i bunnen (men dette betyr ikke at man skal stappe kjelen full med begre).
- Å varme i kombidamper på 98 grader fungerer også – filmen løsner ikke fra skålen, men grøten ble litt brunaktig på overflaten pga. sterk varme. Noe av det samme vi ser når vi varmer storposene våre. Så derfor anbefaler vi 96 grader i kombidamper.
- Ikke legg lokk på kjelen når man varmer begre i vann, på grunn av at det dannes litt «trykk» i kjelen med damp og da har det hendt av overfilmen har løsnet.