Månedens oster – TINE® Norsk Alpeost og Kvitlin
Månedens oster for mai er Kvitlin og TINE® Norsk Alpeost! Begge disse ostene er hedret med spesialitetsmerket «Unik smak» fra Stiftelsen Norsk Mat, og begge ostene er premiert med bronse i Oste-VM: Kvitlin i 2017 og TINE® Norsk Alpeost i 2018.
Kvitlin fra Ørsta på Sunnmøre
Kvitlin er en unik håndverksost, utviklet av erfarne ystere og laget på melk fra lokale geiter. Osten ble tildelt bronsemedalje under Oste-VM i 2017, og Stiftelsen Norsk Mat har gitt osten spesialitetsmerket «Unik smak».
Hvitosten er en fast, lagret ost med kritthvit farge. Den har en fyldig og svakt syrlig smak av geitemelk. Osten passer perfekt til tapas og spekemat, og den er også nydelig til ostesmørbrød og gratinering.
TINE® Norsk Alpeost
TINE® Norsk Alpeost er en smaksrik, fast gulost, ystet på meieriet vårt i Elnesvågen av frisk, norsk melk fra gårder mellom fjord og fjell rundt Romsdalsalpene. Osten er modnet på sør-europeisk vis for å få optimal smaksbalanse og en rund, aromatisk sødme.
Osten ble lansert høsten 2018, og ble allerede samme år tildelt bronsemedalje under Oste-VM! Stiftelsen Norsk Mat har gitt osten spesialitetsmerket «Unik smak».
TINE® Norsk Alpeost smaker best som den er, men er også ypperlig til tapas, ostefat og matlaging. Den har supre smelteegenskaper og passer derfor perfekt til raclette eller i ostesmørbrødet.