Hjemmelaget vaffelrøre
Lag gjerne ekstra stor porsjon av denne vaffelrøren, som i utgangspunktet gir 13-15 gode vaffelplater. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses. I tillegg til tradisjonelle vafler passer disse også perfekt til små forretter eller tapasretter fylt med for eksempel rømme, skinke, reker, lodderogn eller noe annet snadder.
25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Lag gjerne ekstra stor porsjon av denne vaffelrøren, som i utgangspunktet gir 13-15 gode vaffelplater. Hjemmelaget vaffelrøre holder seg minst en uke i kjøleskapet og kan fint fryses. I tillegg til tradisjonelle vafler passer disse også perfekt til små forretter eller tapasretter fylt med for eksempel rømme, skinke, reker, lodderogn eller noe annet snadder.
25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
1
Porsjoner
- 5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl sukker
- 5 dl TINE Kulturmjølk (evt. TineMelk Hel)
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 egg
- 1 ts malt kardemomme
- 50 g , smeltet TINE Meierismør
- 3 ss TINE Meierismør
Til steking
Slik gjør du
- Smelt smøret i en gryte på middels varme.
- Bland mel, kardemomme, bakepulver og sukker i en bolle. Deretter blander du kulturmelk, vanlig melk, eggene og det smeltede smøret i det tørre.
- La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 - 20 minutter.
- Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
- Server vaflene varme, med kald rømme, brunost, syltetøy eller nyrørte friske bær på.
Tips!
Ønsker du sprø vafler avkjøler du vaffelplatene spredt utover på rist. Ligger de oppå hverandre blir de myke.
Print
1
Porsjoner
- 5 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 dl sukker
- 5 dl TINE Kulturmjølk (evt. TineMelk Hel)
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- 2 egg
- 1 ts malt kardemomme
- 50 g , smeltet TINE Meierismør
- 3 ss TINE Meierismør
Til steking
- Smelt smøret i en gryte på middels varme.
- Bland mel, kardemomme, bakepulver og sukker i en bolle. Deretter blander du kulturmelk, vanlig melk, eggene og det smeltede smøret i det tørre.
- La vaffelrøren svelle (hvile) i minst 15 - 20 minutter.
- Varm vaffeljernet og smør det eventuelt med litt smør før stekingen begynner. Avkjøl vaflene på rist hvis du ønsker dem sprø. Dersom du legger nystekte vafler oppå hverandre i en haug, blir de myke.
- Server vaflene varme, med kald rømme, brunost, syltetøy eller nyrørte friske bær på.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar