Rislapper med kanel og sitron

Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

1
Porsjoner

    Lapper

  • 1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 2 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 sitron , revet skall av
  • 2 ss TINE Meierismør , til steking
  • Pynt

  • 6 friske bringebær
  • 1 ss bringebærsyltetøy
  • 2 sitronmelisseblader

Slik gjør du

Lapper

Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.

Pynt

Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.

Tips!

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 
1
Porsjoner

    Lapper

  • 1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt kanel
  • 2 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 sitron , revet skall av
  • 2 ss TINE Meierismør , til steking
  • Pynt

  • 6 friske bringebær
  • 1 ss bringebærsyltetøy
  • 2 sitronmelisseblader

Lapper

Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.

Pynt

Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.

Tips!

Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus. 

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar