Rislapper med kanel og sitron
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.
25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Bruk restene av gårsdagens risengrynsgrøt til å lage kjempegode lapper. Lappene er som små pannekaker og serveres med rømme, eller syltetøy og brunost.
25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
1
Porsjoner
- 1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
- 3 ss sukker
- 1 ts malt kanel
- 2 egg
- 1 dl hvetemel
- 1 sitron , revet skall av
- 2 ss TINE Meierismør , til steking
- 6 friske bringebær
- 1 ss bringebærsyltetøy
- 2 sitronmelisseblader
Lapper
Pynt
Slik gjør du
- Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
- Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
- Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.
Lapper
Pynt
Tips!
Lappene passer også fint å lage som dessert servert med litt vaniljekesam eller Piano Bringebærsaus.
Print
1
Porsjoner
- 1 pakke (á 450g) ferdig Fjordland risgrøt eller rester av hjemmelaget risgrøt
- 3 ss sukker
- 1 ts malt kanel
- 2 egg
- 1 dl hvetemel
- 1 sitron , revet skall av
- 2 ss TINE Meierismør , til steking
- 6 friske bringebær
- 1 ss bringebærsyltetøy
- 2 sitronmelisseblader
Lapper
Pynt
- Rør grøten sammen med sukker, kanel, egg, mel og revet sitronskall. Stek en prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å se om konsistensen er riktig. Hvis du ønsker lettere rislapper, kan du tilsette litt mer melk.
- Ha smør i en varm panne, legg på 1 - 2 ss røre pr. lapp og stek de gulbrune på hver side.
- Server lappene med friske bringebær og litt bringebærsyltetøy. Pynt med sitronmelisseblader.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar