Svigermors rømmegrøt

Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.

25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Enkelte steder, særlig på Vestlandet, ble rømmegrøten kokt med semulegryn. I denne oppskriften bruker vi skummet melk.

25 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • ¾ dl semulegryn
  • dl Tinemelk® Fettfri skummet melk
  • dl TINE Seterrømme
  • dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker

Slik gjør du

Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.
Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.
Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.
Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.

Tips!

Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.
4
Porsjoner
  • ¾ dl semulegryn
  • dl Tinemelk® Fettfri skummet melk
  • dl TINE Seterrømme
  • dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 ts kanel
  • 2 ss sukker
Kok først semulegrøt av semulegryn og skummet melk.
Kok deretter grøt av rømme og mel til smøret kommer fram, men ta det ikke av platen.
Bland semulegrøten øsevis i rømmegrøten. La den koke opp under hver speing. Den blandede grøten skal da igjen gi fra seg smør. Ta det ikke av. Det skal være i grøten.
Smak grøten til med salt og server den rykende varm med kanel og sukker.

Tips!

Hvis det skal bli ekte rømmegrøt, må du bruke seterrømme, og gjerne erstatte skummet melk med helmelk.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar