Brokkoli- og ostesuppe

Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stor løk
  • 2 ss TINE Meierismør til steking
  • 1 potet
  • 8 dl kraft , f eks av grønnsaksbuljong
  • 400 g brokkoli
  • 150 g Selbu Blå eller annen god blåmuggost
  • 2 dl TINE Matfløte elkler Kremfløte
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.
Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.
Kok opp og hell i en bleder/food processor.
La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.

Tips!

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.
4
Porsjoner
  • 1 stor løk
  • 2 ss TINE Meierismør til steking
  • 1 potet
  • 8 dl kraft , f eks av grønnsaksbuljong
  • 400 g brokkoli
  • 150 g Selbu Blå eller annen god blåmuggost
  • 2 dl TINE Matfløte elkler Kremfløte
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.
Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.
Kok opp og hell i en bleder/food processor.
La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.

Tips!

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar