Pavlova med sjokoladekrem
Pavlova er en drøm av en kake med sprø marengsbunn, sjokoladekrem og friske bringebær. Kaken er ikke vanskelig å lage, og gjestene vil gå hjem fornøyde. Denne oppskriften holder til 15-20 små kaker eller to store.
100 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Pavlova er en drøm av en kake med sprø marengsbunn, sjokoladekrem og friske bringebær. Kaken er ikke vanskelig å lage, og gjestene vil gå hjem fornøyde. Denne oppskriften holder til 15-20 små kaker eller to store.
100 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
2
Porsjoner
- 6 eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 1 ts maizena
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ss ferdig sjokoladesaus
- 3 dl friske bringebær
- 0,125 potte sitronmelisse
Marengs
Fyll
Pynt
Slik gjør du
- Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten.
- Stek marengsen ved 150°C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
- Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt.
- Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk).
- Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.
Tips!
Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.
Print
2
Porsjoner
- 6 eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 1 ts maizena
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ss ferdig sjokoladesaus
- 3 dl friske bringebær
- 0,125 potte sitronmelisse
Marengs
Fyll
Pynt
- Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten.
- Stek marengsen ved 150°C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
- Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt.
- Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk).
- Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar