Pavlova med sjokoladekrem

Pavlova er en drøm av en kake med sprø marengsbunn, sjokoladekrem og friske bringebær. Kaken er ikke vanskelig å lage, og gjestene vil gå hjem fornøyde. Denne oppskriften holder til 15-20 små kaker eller to store.

100 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Pavlova er en drøm av en kake med sprø marengsbunn, sjokoladekrem og friske bringebær. Kaken er ikke vanskelig å lage, og gjestene vil gå hjem fornøyde. Denne oppskriften holder til 15-20 små kaker eller to store.

100 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner

    Marengs

  • 6 eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • Fyll

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 ss ferdig sjokoladesaus
  • Pynt

  • 3 dl friske bringebær
  • 0,125 potte sitronmelisse

Slik gjør du

Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten.
Stek marengsen ved 150°C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt.
Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk).
Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.

Tips!

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.
2
Porsjoner

    Marengs

  • 6 eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • Fyll

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 ss ferdig sjokoladesaus
  • Pynt

  • 3 dl friske bringebær
  • 0,125 potte sitronmelisse
Skill eggene og visp eggehvitene til hardt skum i en ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker og maisennamel og tilsett dette litt etter litt i de stive eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på stekeplate dekket med bakepapir. Form små «reder» med en fordypning i midten.
Stek marengsen ved 150°C i ca 30 minutter og avkjøl på rist.
Visp kremfløten og rør forsiktig inn sjokoladesausen slik at du oppnår en marmoreringseffekt.
Fyll kremen i marengsen like før servering og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. (Ikke fyll marengsen og la den stå for lenge, da vil marengsen bli myk).
Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.

Tips!

Marengsene holder seg lenge om de oppbevares tørt. Har du alltid kremfløte i kjøleskapet eller vaniljekrem tilgjengelig, kan du fort servere en fantastisk dessertkake om uventede gjester dukker opp.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar