Sunnhetsgrøt

Sunnhetsgrøt er kjempegod og holder deg mett lenge - enten du velger å lage den til frokost, lunsj eller middag.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Sunnhetsgrøt er kjempegod og holder deg mett lenge - enten du velger å lage den til frokost, lunsj eller middag.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Sunnhetsgrøt

  • 1 dl risgryn
  • dl vann
  • 1 dl havregryn eller havrekli
  • ½ dl solsikkekjerner
  • ¼ dl linfrø
  • ¼ dl sesamfrø
  • 1 l Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett eller annen variant
  • ½ ts salt
  • Appelsinsaus

  • 2 appelsiner (saften fra disse)
  • dl vann
  • 3 ss brunt sukker
  • ½ ss kanel
  • 2 ts potetmel

Slik gjør du

Sunnhetsgrøt

Kok risgryn i vann til de er innkokt, ca. 10 minutter. Tilsett havregryn eller havrekli, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og melk.
Kok grøten under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt.

Appelsinsaus

Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri og tilsett dette til sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La det koke opp og trekk deretter sausen bort fra varmen.
Server sunnhetsgrøt med et par spiseskjeer appelsinsaus over hver porsjon.

Tips!

Bruk rester av grøt i brøddeig eller vaffelrøre. Det gir saftighet til baksten.  
4
Porsjoner

    Sunnhetsgrøt

  • 1 dl risgryn
  • dl vann
  • 1 dl havregryn eller havrekli
  • ½ dl solsikkekjerner
  • ¼ dl linfrø
  • ¼ dl sesamfrø
  • 1 l Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett eller annen variant
  • ½ ts salt
  • Appelsinsaus

  • 2 appelsiner (saften fra disse)
  • dl vann
  • 3 ss brunt sukker
  • ½ ss kanel
  • 2 ts potetmel

Sunnhetsgrøt

Kok risgryn i vann til de er innkokt, ca. 10 minutter. Tilsett havregryn eller havrekli, solsikkekjerner, linfrø, sesamfrø og melk.
Kok grøten under lokk på svak varme i ca. 30 minutter. Smak til med salt.

Appelsinsaus

Bland appelsinsaft, vann, sukker og kanel i en liten kjele. La blandingen koke litt inn. Rør potetmel ut i litt vann slik at den blir klumpfri og tilsett dette til sausen i en jevn stråle mens du rører hele tiden. La det koke opp og trekk deretter sausen bort fra varmen.
Server sunnhetsgrøt med et par spiseskjeer appelsinsaus over hver porsjon.

Tips!

Bruk rester av grøt i brøddeig eller vaffelrøre. Det gir saftighet til baksten.  

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar