Pavlova med honningglaserte nøtter
Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.
80 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.
80 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
12
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
- 3 ss flytende honning
- 1 ts salt
- 3 dl TINE Kremfløte
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 2 ss sukker
- 3 ss sitronsaft (kan sløyfes)
- 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
- 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
Marengsbunn
Honningglaserte nøtter
Fyll til pavlovakaken
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
- Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.
Marengsbunn
Honningglaserte nøtter
Ved servering
Tips!
#1: Pavlovakaken smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas.
#2: Marengsbunnen kan lages dagen før, og oppbevares i romtemperatur. Vent med å dekke til kaken før den er helt avkjølt. Ha på kremfyll og topping rett før servering.
Print
12
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
- 3 ss flytende honning
- 1 ts salt
- 3 dl TINE Kremfløte
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 2 ss sukker
- 3 ss sitronsaft (kan sløyfes)
- 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
- 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
Marengsbunn
Honningglaserte nøtter
Fyll til pavlovakaken
- Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
- Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar