Pavlova med honningglaserte nøtter

Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.

80 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Pavlova kan toppes med masse spennende godsaker. Prøv denne varianten med knasende honningglaserte nøtter.

80 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner

    Marengsbunn

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • Honningglaserte nøtter

  • 2 dl nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • Fyll til pavlovakaken

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 2 ss sukker
  • 3 ss sitronsaft (kan sløyfes)
  • 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
  • 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

Marengsbunn

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Honningglaserte nøtter

Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.

Ved servering

Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.

Tips!

#1: Pavlovakaken smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas. #2: Marengsbunnen kan lages dagen før, og oppbevares i romtemperatur. Vent med å dekke til kaken før den er helt avkjølt. Ha på kremfyll og topping rett før servering.
12
Porsjoner

    Marengsbunn

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • Honningglaserte nøtter

  • 2 dl nøtter , usaltede (gjerne mandler, valnøtter og hasselnøtter)
  • 3 ss flytende honning
  • 1 ts salt
  • Fyll til pavlovakaken

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 2 ss sukker
  • 3 ss sitronsaft (kan sløyfes)
  • 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
  • 300 g bær (gjerne bringebær, jordbær og blåbær)
Sett stekeovnen på 250 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

Marengsbunn

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen
Senk temperaturen i stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

Honningglaserte nøtter

Legg nøttene på en stekeplate med bakepapir. Rist dem i stekeovnen på 150 °C i 20 minutter. Øk temperaturen til 200 °C, og hell over flytende honning. Bland nøttene inn i honningen. La dem steke til de er gylne, ca. 10 minutter. Følg med, slik at de ikke blir brent. Når nøttene er ferdige, strør du litt salt over nøttene.

Ved servering

Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes med den ferdige vaniljekremen. Smak til med litt sitron hvis ønskelig.
Ha på rikelig med ferske bær. Dryss over honningglaserte nøtter og pynt gjerne med noen blader med sitronmellisse eller mynte.

Tips!

#1: Pavlovakaken smaker også godt servert med annen frukt og bær, som kiwi, pasjonsfrukt, ferskenbiter, pære eller ananas. #2: Marengsbunnen kan lages dagen før, og oppbevares i romtemperatur. Vent med å dekke til kaken før den er helt avkjølt. Ha på kremfyll og topping rett før servering.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar