Grillet brie
Grillet brie passer både til dessert og som tilbehør til biffen. Prøv denne spennende varianten med lune plommer, honning og valnøtter.
15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Grillet brie passer både til dessert og som tilbehør til biffen. Prøv denne spennende varianten med lune plommer, honning og valnøtter.
15 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
1
Porsjoner
- 4 plommer
- 1 Dovre Ysteri Brie 150 g eller annen Brie
- 1 ss olje til steking/pensling
- 6 ss honning
- 50 g valnøtter
- ½ ts pepper
- ½ ts salt
Slik gjør du
- Tenn på grillen.
- Del plommene i to, og ta ut steinen i midten. Grill over direkte varme i ca. 5 minutter, med kjøttsiden ned.
- Pensle brie med olje og grill på svak varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på slik at det ikke blir for varmt, da smelter osten.
- Ha grillet ost og plommer over på en tallerken, og hell over akasiehonning. Topp med valnøtter, nykvernet pepper og salt.
Tips!
For å få karamelliserte valnøtter kan du fordele valnøtter på et stekebrett med bakepapir. Ha litt honning over hver nøtt. Stek i ovnen på 200 °C i ca. 5 minutter. La nøttene avkjøles før servering.
Print
1
Porsjoner
- 4 plommer
- 1 Dovre Ysteri Brie 150 g eller annen Brie
- 1 ss olje til steking/pensling
- 6 ss honning
- 50 g valnøtter
- ½ ts pepper
- ½ ts salt
- Tenn på grillen.
- Del plommene i to, og ta ut steinen i midten. Grill over direkte varme i ca. 5 minutter, med kjøttsiden ned.
- Pensle brie med olje og grill på svak varme i 2-3 minutter på hver side. Pass på slik at det ikke blir for varmt, da smelter osten.
- Ha grillet ost og plommer over på en tallerken, og hell over akasiehonning. Topp med valnøtter, nykvernet pepper og salt.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar