Ridderpizza

Hjemmelaget sprø pizza med Ridder®, spekeskinke og italiensk type pizzabunn.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Hjemmelaget sprø pizza med Ridder®, spekeskinke og italiensk type pizzabunn.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 6 g fersk gjær
  • 4 dl vann
  • 275 g pizzamel type "00" (Finbakst)
  • 1 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 10 skive Ridder®
  • 8 skive spekeskinke
  • 2 fersk fikener

Slik gjør du

Rør gjær ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, pizzamel type "00" og salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir). Hvis du har en pizzastein, så bruk den.
Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på skiver av ridderost og spekeskinke. Skjær fersk fiken i båter og legg på.
Pizzaen skal ikke inn i ovnen før ovnen er helt varm. Trikset er høy varme på kort tid (ca. 10 minutter). Pizzaen skal være gyllen og sprø.

Tips!

Pizzamel type "00" kan erstattes av durummel, men pizzabunnen kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg frem med forskjellige meltyper. Grovt mel kan også brukes.
4
Porsjoner
  • 6 g fersk gjær
  • 4 dl vann
  • 275 g pizzamel type "00" (Finbakst)
  • 1 ts salt
  • 250 g hvetemel
  • 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 10 skive Ridder®
  • 8 skive spekeskinke
  • 2 fersk fikener
Rør gjær ut i litt av vannet. Tilsett resten av vannet, pizzamel type "00" og salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
Denne pizzaen kan lages enklest mulig, uten pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler. Sett på ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir). Hvis du har en pizzastein, så bruk den.
Fordel pizzadeigen på to bakepapirark. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Legg på skiver av ridderost og spekeskinke. Skjær fersk fiken i båter og legg på.
Pizzaen skal ikke inn i ovnen før ovnen er helt varm. Trikset er høy varme på kort tid (ca. 10 minutter). Pizzaen skal være gyllen og sprø.

Tips!

Pizzamel type "00" kan erstattes av durummel, men pizzabunnen kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg frem med forskjellige meltyper. Grovt mel kan også brukes.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar