Riskrem med bringebærsaus

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Riskremen kan lages av rester av risgrøt eller ferdig grøt.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Riskremen kan lages av rester av risgrøt eller ferdig grøt.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
  • 100 g mandler uten skall (kan sløyfes)
  • Bringebærsaus

  • 400 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

Riskrem

Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler og dryss over.

Bringebærsaus

Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food processor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at «steinene» i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Server riskremen med bringebærsaus.

Tips!

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.
4
Porsjoner
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
  • 100 g mandler uten skall (kan sløyfes)
  • Bringebærsaus

  • 400 g frosne bringebær
  • 100 g melis
  • 2 ss sitronsaft

Riskrem

Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler og dryss over.

Bringebærsaus

Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food processor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at «steinene» i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
Server riskremen med bringebærsaus.

Tips!

Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar