Riskrem med bringebærsaus
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Riskremen kan lages av rester av risgrøt eller ferdig grøt.
20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Riskrem har lange tradisjoner i Norge, og blir spist av fire av ti nordmenn på julaften. Riskremen kan lages av rester av risgrøt eller ferdig grøt.
20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
4
Porsjoner
- 3 dl TINE Kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
- 100 g mandler uten skall (kan sløyfes)
- 400 g frosne bringebær
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
Bringebærsaus
Slik gjør du
- Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
- Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler og dryss over.
- Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food processor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at «steinene» i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
- Server riskremen med bringebærsaus.
Riskrem
Bringebærsaus
Tips!
Hvis du liker smaken av mandler, kan du røre inn et par mandeldråper i riskremen.
Print
4
Porsjoner
- 3 dl TINE Kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 450 g rester av hjemmelaget risgrøt eller ferdig risgrøt
- 100 g mandler uten skall (kan sløyfes)
- 400 g frosne bringebær
- 100 g melis
- 2 ss sitronsaft
Bringebærsaus
- Visp fløte med sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i risgrøten.
- Hell i porsjonsskåler eller en serveringsbolle. Hakk mandler og dryss over.
- Tin bringebær og ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en food processor. Kjør til massen er glatt. Sil sausen, slik at «steinene» i bringebærsausen fjernes. Bland eventuelt ut med litt vann hvis sausen blir for tykk.
- Server riskremen med bringebærsaus.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar