Pizza med blåmuggost, pære og karamelliserte pekannøtter

I denne pizzaen møter salt og fyldig blåmuggost søt og fruktig pære og knasende karamelliserte pekannøtter. Pizzaen kan nytes som hovedrett, men kan også serveres som tapas eller fingermat i festlig lag. Oppskriften gir en italiensk pizza med tynn og sprø bunn, uten bruk av pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

I denne pizzaen møter salt og fyldig blåmuggost søt og fruktig pære og knasende karamelliserte pekannøtter. Pizzaen kan nytes som hovedrett, men kan også serveres som tapas eller fingermat i festlig lag. Oppskriften gir en italiensk pizza med tynn og sprø bunn, uten bruk av pizzaovn, pizzastein eller andre hjelpemidler.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 ts gjær eller tørrgjær
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 275 g pizzamel type "00" eller vanlig hvetemel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 100 g Selbu Blå
  • 100 g Jarlsberg® Revet
  • 70 g pekannøtter
  • 2 ss flytende honning
  • ½ ts salt
  • 2 små pærer

Slik gjør du

Rist nøttene i ti minutter i en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett honning og rør til alle nøttene har fått et lag med honning. Dryss over salt, ha nøttene over på en bakeplate
Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel eller finbakst mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
Sett ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
Skyll pærene og skjær dem i tynne skiver. Fordel og form deigen til tynne bunner på to bakepapirark.. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Strø over revet Jarlsberg og smuldre over Blå Selbu. Legg på tynne skiver pære.
Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid. ca. 10 minutter; pizzaen skal være gylden og sprø.
Topp ferdig stekt pizza med karamelliserte pecannøtter.

Tips!

Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med forskjellige meltyper. Grovere mel kan også brukes.
4
Porsjoner
  • 1 ts gjær eller tørrgjær
  • 4 dl vann
  • 1 ts salt
  • 275 g pizzamel type "00" eller vanlig hvetemel
  • 250 g hvetemel
  • 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 18 %
  • 100 g Selbu Blå
  • 100 g Jarlsberg® Revet
  • 70 g pekannøtter
  • 2 ss flytende honning
  • ½ ts salt
  • 2 små pærer
Rist nøttene i ti minutter i en tørr stekepanne på middels høy varme. Tilsett honning og rør til alle nøttene har fått et lag med honning. Dryss over salt, ha nøttene over på en bakeplate
Rør gjæren ut i litt av vannet. Tilsett italiensk tipo 00 mel eller finbakst mel sammen med salt. Hvetemel tilsettes litt av gangen til deigen ikke er klissete.
Sett ovnen på høyeste temperatur. Sett inn stekeplaten (uten bakepapir).
Skyll pærene og skjær dem i tynne skiver. Fordel og form deigen til tynne bunner på to bakepapirark.. Smør på creme fraiche, la det være igjen en centimeter mot kanten. Strø over revet Jarlsberg og smuldre over Blå Selbu. Legg på tynne skiver pære.
Når ovnen og platene er helt varme, dra forsiktig bakepapiret med den ustekte pizzaen over på de varme stekeplatene. Trikset er høy varme på kort tid. ca. 10 minutter; pizzaen skal være gylden og sprø.
Topp ferdig stekt pizza med karamelliserte pecannøtter.

Tips!

Tipo 00 kan erstattes av durummel, men pizzabunnene kan også lages av bare hvetemel. Prøv deg gjerne litt frem med forskjellige meltyper. Grovere mel kan også brukes.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar