Grillet fisketaco med mangosalsa

Varier tacomiddagene med sunn fisk og en frisk salsa.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Varier tacomiddagene med sunn fisk og en frisk salsa.

20 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss tacokrydder
  • MANGOSALSA

  • 2 mangoer
  • 3 vårløk
  • 1 rød chili
  • 3 pasjonsfrukter
  • 2 lime
  • 2 ss olivenolje
  • TIL SERVERING

  • 1 dl TINE Lettrømme 18 %
  • 1 ss tacokrydder
  • 4 tortillalefser
  • 4 salatblader
  • 1 lime

Slik gjør du

Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem først, ca. 30 minutter. Del fisk i biter og træ på spydene. Gni med olje og dryss over tacokrydder.
Grill raskt på høy direkte varme. La ettersteke på indirekte varme i ca. 5 minutter.
Skjær mango i biter, hakk vårløk og chili og skrap ut innmaten av pasjonsfrukt. Vend med limesaft, finrevet limeskall og olje.
Rør sammen rømme og tacokrydder til dressing. Grill tortillalefsene raskt og server med salat, fiskespyd, dressing, mangosalsa og lime.

Tips!

Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.
4
Porsjoner
  • 800 g kveitefilet
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss tacokrydder
  • MANGOSALSA

  • 2 mangoer
  • 3 vårløk
  • 1 rød chili
  • 3 pasjonsfrukter
  • 2 lime
  • 2 ss olivenolje
  • TIL SERVERING

  • 1 dl TINE Lettrømme 18 %
  • 1 ss tacokrydder
  • 4 tortillalefser
  • 4 salatblader
  • 1 lime
Bruker du grillspyd av tre må du bløtlegge dem først, ca. 30 minutter. Del fisk i biter og træ på spydene. Gni med olje og dryss over tacokrydder.
Grill raskt på høy direkte varme. La ettersteke på indirekte varme i ca. 5 minutter.
Skjær mango i biter, hakk vårløk og chili og skrap ut innmaten av pasjonsfrukt. Vend med limesaft, finrevet limeskall og olje.
Rør sammen rømme og tacokrydder til dressing. Grill tortillalefsene raskt og server med salat, fiskespyd, dressing, mangosalsa og lime.

Tips!

Direkte og indirekte grillvarme handler om hvor i grillen glørne ligger i forhold til kjøttet. Indirekte varme får du ved å legge glørne til en side, og grille kjøttet på motsatt side. Jo større avstand til glørne, jo mer indirekte blir varmen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar