Elgburger med smørstekt kantarell

En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.

45 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 800 g grovkvernet elgkjøtt
  • 150 g bacon
  • 2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • ½ ts løk
  • 1 egg
  • dl TINE Seterrømme
  • 2 ss timian , grovhakket
  • 1 ss pepper
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 4 hamburgerbrød
  • 4 salatblader
  • Smørstekt kantarell

  • 3 dl kantareller
  • 2 sjalottløk
  • 3 ss bladpersille , grovhakket
  • 3 ss TINE Meierismør
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Tyttebærrømme

  • dl TINE Seterrømme
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du

Finhakk bacon og bland inn i kjøttdeigen. Rør kjøttet seigt med salt. Finhakk løk og bland inn med potetmel, egg, rømme, hakket timian og pepper. Form burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør.
Børst kantarellene for jord og del eventuelt i mindre biter. Finhakk løk og persille. Fres løk og sopp i en varm panne med smør til gyllen og sprø. Vend inn persille og krydre med salt og pepper.
Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy, og smak til med salt og pepper.
Server elgburger i hamburgerbrød med salat, toppet med smørstekt kantarell og tyttebær-rømme.

Tips!

En burger blir alltid best om kjøttet er nykvernet. Du kan gjøre det selv, enten med en manuell kvern eller en kjøkkenmaskin, eller få slakteren til å gjøre det for deg. Med det magre elgkjøttet er det lurt å kverne inn litt svineflesk.
4
Porsjoner
  • 800 g grovkvernet elgkjøtt
  • 150 g bacon
  • 2 ts salt
  • 2 ss potetmel
  • ½ ts løk
  • 1 egg
  • dl TINE Seterrømme
  • 2 ss timian , grovhakket
  • 1 ss pepper
  • 2 ss TINE Meierismør
  • 4 hamburgerbrød
  • 4 salatblader
  • Smørstekt kantarell

  • 3 dl kantareller
  • 2 sjalottløk
  • 3 ss bladpersille , grovhakket
  • 3 ss TINE Meierismør
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • Tyttebærrømme

  • dl TINE Seterrømme
  • 4 ss tyttebærsyltetøy
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
Finhakk bacon og bland inn i kjøttdeigen. Rør kjøttet seigt med salt. Finhakk løk og bland inn med potetmel, egg, rømme, hakket timian og pepper. Form burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør.
Børst kantarellene for jord og del eventuelt i mindre biter. Finhakk løk og persille. Fres løk og sopp i en varm panne med smør til gyllen og sprø. Vend inn persille og krydre med salt og pepper.
Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy, og smak til med salt og pepper.
Server elgburger i hamburgerbrød med salat, toppet med smørstekt kantarell og tyttebær-rømme.

Tips!

En burger blir alltid best om kjøttet er nykvernet. Du kan gjøre det selv, enten med en manuell kvern eller en kjøkkenmaskin, eller få slakteren til å gjøre det for deg. Med det magre elgkjøttet er det lurt å kverne inn litt svineflesk.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar