Pavlova-muffins
En morsom og sprø vri på de tradisjonelle cupcakesene. Her er muffins med bringebær toppet med krem, vaniljekrem og luftig marengs.
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
En morsom og sprø vri på de tradisjonelle cupcakesene. Her er muffins med bringebær toppet med krem, vaniljekrem og luftig marengs.
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
8
Porsjoner
- 3 romtempererte eggehviter
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 dl sukker
- 1 ts maizena
- ½ ts vaniljesukker
- 2 egg
- 2½ dl sukker
- 2 dl TINE Yoghurt Gresk Vanilje 380 g
- 4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g TINE Meierismør
- 40 bringebær
- 1½ dl TINE Kremfløte
- 1 ss sukker
- 2½ dl Piano® Original Vaniljekrem
MUFFINS
FYLL
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
- Når du skal lage marengs, starter du med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret i små topper, ca. 8 stk.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek marengsene i ca. 40-50 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn yoghurt, hvetemel, bakepulver og smeltet smør. Fordel bringebær i 8 store muffinsformer og fordel røren i.
- Stek muffinsene i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
- Rett før servering vispes vaniljekrem luftig og fløte stiv med sukker. Legg en skje vaniljekrem og en skje stivpisket fløte på toppen av hver muffins. Topp med en marengs.
MARENGSBUNN
MUFFINS
VED SERVERING
Tips!
Muffinsene må være helt avkjølt før de toppes med pisket krem. Her er det nok også lurt å ha en serviett klar.
Print
8
Porsjoner
- 3 romtempererte eggehviter
- 1 ts hvitvinseddik
- 2 dl sukker
- 1 ts maizena
- ½ ts vaniljesukker
- 2 egg
- 2½ dl sukker
- 2 dl TINE Yoghurt Gresk Vanilje 380 g
- 4 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g TINE Meierismør
- 40 bringebær
- 1½ dl TINE Kremfløte
- 1 ss sukker
- 2½ dl Piano® Original Vaniljekrem
MUFFINS
FYLL
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
- Når du skal lage marengs, starter du med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret i små topper, ca. 8 stk.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek marengsene i ca. 40-50 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn yoghurt, hvetemel, bakepulver og smeltet smør. Fordel bringebær i 8 store muffinsformer og fordel røren i.
- Stek muffinsene i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
- Rett før servering vispes vaniljekrem luftig og fløte stiv med sukker. Legg en skje vaniljekrem og en skje stivpisket fløte på toppen av hver muffins. Topp med en marengs.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar