Pavlova med blåbærkrem og mandler

En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En frisk og lekker pavlova med mørke bær og blåbærkrem.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • FYLL

  • 5 dl TINE Kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 4 ss blåbærsyltetøy
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • TOPPING

  • 2 dl bjørnebær
  • 2 dl blåbær
  • 1 dl mandelflak
  • 10 mynteblader

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.
Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynt.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.
12
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • FYLL

  • 5 dl TINE Kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 4 ss blåbærsyltetøy
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • TOPPING

  • 2 dl bjørnebær
  • 2 dl blåbær
  • 1 dl mandelflak
  • 10 mynteblader
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og vend inn blåbærsyltetøy. Ikke bland mye om du ønsker en marmorert krem. Pisk vaniljekremen lett og spre utover pavlova-bunnen. Topp med blåbærkrem.
Fordel bjørnebær, blåbær, skivede mandler og finstrimlet mynt.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar