Pavlova med lakris

En pavlova for lakriselskere med søt og syrlig bjørnebærsirup og fløyelsmyk vaniljekrem.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En pavlova for lakriselskere med søt og syrlig bjørnebærsirup og fløyelsmyk vaniljekrem.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts lakrispulver
  • FYLL

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 1 ts sitronsaft
  • BJØRNEBÆRSIRUP

  • 300 g frosne bjørnebær
  • 2 dl sukker
  • 2 ss lakrispulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 125 g friske bjørnebær
  • 125 g friske blåbær

Slik gjør du

Lag bjørnebærsirup ved å koke opp bjørnebær og sukker. La småkoke under omrøring til en tykk sirup, ca. 15 minutter. Rør inn lakrispulver og smak til med sitronsaft. Avkjøl helt og vend inn friske bjørnebær og blåbær.
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn lakrispulver. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron.
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bjørnebærsirupen. Server med en gang.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.
12
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts lakrispulver
  • FYLL

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 1 ts sitronsaft
  • BJØRNEBÆRSIRUP

  • 300 g frosne bjørnebær
  • 2 dl sukker
  • 2 ss lakrispulver
  • 1 ss sitronsaft
  • 125 g friske bjørnebær
  • 125 g friske blåbær
Lag bjørnebærsirup ved å koke opp bjørnebær og sukker. La småkoke under omrøring til en tykk sirup, ca. 15 minutter. Rør inn lakrispulver og smak til med sitronsaft. Avkjøl helt og vend inn friske bjørnebær og blåbær.
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn lakrispulver. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Rett før servering vispes fløte stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Smak til med litt sitron.
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bjørnebærsirupen. Server med en gang.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne, så husk å skylle både bolle og visp godt.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar