Sjokoladepavlova
Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.
180 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.
180 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
10
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 1 ts eddik
- 250 g sukker
- 1 ss maizena
- 3 ss kakao
- 50 g smeltet kokesjokolade
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl TINE Kremfløte
- 150 g kokesjokolade
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 100 g friske bringebær
- 2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)
Fyll
Topping
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
- Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
- Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
- Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
- Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
- Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
- Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
- Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
Print
10
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 1 ts eddik
- 250 g sukker
- 1 ss maizena
- 3 ss kakao
- 50 g smeltet kokesjokolade
- 1 ts vaniljesukker
- 3 dl TINE Kremfløte
- 150 g kokesjokolade
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 100 g friske bringebær
- 2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)
Fyll
Topping
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
- Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
- Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
- Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
- Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
- Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
- Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
- Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar