Sjokoladepavlova

Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

180 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Uimotståelig pavlova med en herlig kombinasjon av sjokolade og friske bringebær. Husk at sjokoladekremen må stå kaldt i minst 2 timer.

180 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 1 ts eddik
  • 250 g sukker
  • 1 ss maizena
  • 3 ss kakao
  • 50 g smeltet kokesjokolade
  • 1 ts vaniljesukker
  • Fyll

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 150 g kokesjokolade
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • Topping

  • 100 g friske bringebær
  • 2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
10
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 1 ts eddik
  • 250 g sukker
  • 1 ss maizena
  • 3 ss kakao
  • 50 g smeltet kokesjokolade
  • 1 ts vaniljesukker
  • Fyll

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 150 g kokesjokolade
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • Topping

  • 100 g friske bringebær
  • 2 ss revet hvit sjokolade (kan sløyfes)
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp to sirkler på ca. 20 cm på bakepapiret.
Visp eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Bland sammen eddik, sukker maisenna og vaniljesukker, og visp inn i marengsen til den er blank, smidig og fast. Sikt inn kakao og vend forsiktig inn i marengsen, slik at den blir marmorert.
Fordel marengsen jevnt i sirklene på bakepapiret og ha over litt smeltet sjokolade.
Sett inn kakene på nederste rille i ovnen, senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og stek bunnene i 60-70 minutter. Avkjøle på rist.
Varm opp kremfløte til det begynner å ryke, ca. 60 °C. Tilsett grovhakket kokesjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Avkjøl i minst to timer.
Pisk sjokoladekremen stiv og vend forsiktig inn vaniljekrem.
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.
Fordel 2/3 av sjokoladekremen på den ene bunnen, og legg den andre oppå. Topp kaken med resten av kremen og pynt med friske bringebær og revet hvit sjokolade.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar