Pavlova i langpanne med frukt og bær

Dette er en enkel festkake å servere til mange. Pavlova-bunnen kan du lage i forveien, og så er det bare å lesse på med deilig vaniljekrem, stivpisket lime-krem, frukt og bær.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Dette er en enkel festkake å servere til mange. Pavlova-bunnen kan du lage i forveien, og så er det bare å lesse på med deilig vaniljekrem, stivpisket lime-krem, frukt og bær.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 6 romtempererte egg
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • FYLL

  • 1 l Piano® Original Vaniljekrem
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Kesam® Lime
  • 1 ss sukker
  • TOPPING

  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • ¼ ananas
  • 8 jordbær
  • 1 dl blåbær
  • ½ dl kokosflak
  • 1 lime

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og visp inn Kesam® med lime. Fordel vaniljekremen utover og topp med et lag stivpisket lime-krem.
Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.

Tips!

Pynt pavlovaen med bær og frukt du liker eller har tilgjengelig. Her er det ingenting som er feil. Den søte bunnen går godt med alle type friske smaker.
12
Porsjoner
  • 6 romtempererte egg
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • FYLL

  • 1 l Piano® Original Vaniljekrem
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 3 dl Kesam® Lime
  • 1 ss sukker
  • TOPPING

  • 2 kiwi
  • 1 mango
  • ¼ ananas
  • 8 jordbær
  • 1 dl blåbær
  • ½ dl kokosflak
  • 1 lime
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en langpanne dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og fordeler den forsiktig utover i langpannen.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Skrell og del kiwi, mango og ananas i biter. Del jordbær i to og finriv limeskall.
Rett før servering vispes vaniljekremen luftig. Pisk fløten stiv med sukker og visp inn Kesam® med lime. Fordel vaniljekremen utover og topp med et lag stivpisket lime-krem.
Fordel kiwi, mango, ananas, jordbær og blåbær utover. Dryss over kokosflak og finrevet limeskall.

Tips!

Pynt pavlovaen med bær og frukt du liker eller har tilgjengelig. Her er det ingenting som er feil. Den søte bunnen går godt med alle type friske smaker.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar