Pavlova med karamell
Dette er pavlovaen for karamell-elskere! Her er selve bunnen marmorert med karamellsaus og kaken er toppet med vaniljekrem, banan, salte peanøtter og mer karamell
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Dette er pavlovaen for karamell-elskere! Her er selve bunnen marmorert med karamellsaus og kaken er toppet med vaniljekrem, banan, salte peanøtter og mer karamell
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
12
Porsjoner
- 6 romtempererte egg
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl salt karamellsaus
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ss sukker
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 2 bananer
- 1 dl salte peanøtter
- 1 dl salt karamellsaus
FYLL
TOPPING
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Hell karamellsaus over og bruk en skje til å forsiktig spre sausen litt inn i marengsen så den blir lett marmorert.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
- Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel vaniljekrem utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter. Fordel utover vaniljekremen og topp med karamellsaus.
MARENGSBUNN
VED SERVERING
Tips!
Det er viktig at det ikke kommer eggegule i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få gule i den siste hviten.
Print
12
Porsjoner
- 6 romtempererte egg
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl salt karamellsaus
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ss sukker
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 2 bananer
- 1 dl salte peanøtter
- 1 dl salt karamellsaus
FYLL
TOPPING
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen. Hell karamellsaus over og bruk en skje til å forsiktig spre sausen litt inn i marengsen så den blir lett marmorert.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
- Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel vaniljekrem utover. Del banan i skiver og grovhakk peanøtter. Fordel utover vaniljekremen og topp med karamellsaus.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar