Pavlova med tropisk salsa

En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 6 romtempererte egg
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • ¼ ts grønn konditor pastafarge til ønsket farge
  • FYLL

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 2 ss sukker
  • 4 dl lemoncurd
  • TROPISK SALSA

  • ½ ananas
  • 1 mango
  • 1 ss honning
  • 8 mynteblader
  • TOPPING

  • 4 ss kokosflak

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.
Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.

Tips!

Vil du ikke lage egne pikekyss til pynt kan du kjøpe ferdige i butikken. Du kan også droppe dem helt og heller forme all marengsen til bunnen.
12
Porsjoner
  • 6 romtempererte egg
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • ¼ ts grønn konditor pastafarge til ønsket farge
  • FYLL

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • 2 ss sukker
  • 4 dl lemoncurd
  • TROPISK SALSA

  • ½ ananas
  • 1 mango
  • 1 ss honning
  • 8 mynteblader
  • TOPPING

  • 4 ss kokosflak
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.

MARENGSBUNN

Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.
Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

VED SERVERING

Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.

Tips!

Vil du ikke lage egne pikekyss til pynt kan du kjøpe ferdige i butikken. Du kan også droppe dem helt og heller forme all marengsen til bunnen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar