Pavlova med tropisk salsa
En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
En frisk pavlova med morsomme pikekyss som pynt faller i smak hos både store og små.
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
12
Porsjoner
- 6 romtempererte egg
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- ¼ ts grønn konditor pastafarge til ønsket farge
- 3 dl TINE Kremfløte
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 2 ss sukker
- 4 dl lemoncurd
- ½ ananas
- 1 mango
- 1 ss honning
- 8 mynteblader
- 4 ss kokosflak
FYLL
TROPISK SALSA
TOPPING
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.
- Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
- Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.
MARENGSBUNN
VED SERVERING
Tips!
Vil du ikke lage egne pikekyss til pynt kan du kjøpe ferdige i butikken. Du kan også droppe dem helt og heller forme all marengsen til bunnen.
Print
12
Porsjoner
- 6 romtempererte egg
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- ¼ ts grønn konditor pastafarge til ønsket farge
- 3 dl TINE Kremfløte
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 2 ss sukker
- 4 dl lemoncurd
- ½ ananas
- 1 mango
- 1 ss honning
- 8 mynteblader
- 4 ss kokosflak
FYLL
TROPISK SALSA
TOPPING
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 24 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank, smidig og fast har du mesteparten på bakepapiret og form til en rund bunn innenfor ringen. La det være igjen ca. 5 store spiseskjeer.
- Pensle innsiden på en sprøytepose med rund tipp med striper av grønn konditorfargepaste, det skall ikke mye til, og fyll i resten av marengsen. Sprøyt ut små, marmorerte pikekyss rundt på stekebrettet ved siden av marengsbunnen, ca. 10 stk.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Pikekyssene er sprø. La dem avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Skrell og del ananas og mango i små terninger. Finhakk mynte og vend alt med honning.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
- Legg pavlova-bunnen på et fat og fordel lemoncurd og vaniljekrem utover. Topp med tropisk salsa, kokosflak og pikekyss.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar