Sliders med glasert burger og chilidressing

Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.

150 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.

150 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Brød (16 stk)

  • 3 dl kroppstemperert Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 3 ss sukker
  • 1 g tørrgjær
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 75 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
  • Burger og glace

  • 100 g brunt sukker
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl eplesidereddik
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts tabasco
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Chilidressing

  • dl
  • 1 hvitløksfedd , knust
  • 2 ts tabasco
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • ¼ finhakket chili
  • 1 pose bladsalat

Slik gjør du

Brød (16 stk)

Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.

Burger og glace

Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.

Chilidressing

Bland TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.
4
Porsjoner

    Brød (16 stk)

  • 3 dl kroppstemperert Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 3 ss sukker
  • 1 g tørrgjær
  • 450 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 75 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
  • Burger og glace

  • 100 g brunt sukker
  • 1 dl ketchup
  • ½ dl eplesidereddik
  • 1 ts revet ingefær
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts tabasco
  • 600 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • ¼ ts pepper
  • Chilidressing

  • dl
  • 1 hvitløksfedd , knust
  • 2 ts tabasco
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • ¼ finhakket chili
  • 1 pose bladsalat

Brød (16 stk)

Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.

Burger og glace

Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.

Chilidressing

Bland TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar