Sliders med glasert burger og chilidressing
Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.
150 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Sommer og grilling passer sammen som hånd i hanske. I New Orleans serverer de skikkelig gode slidere med sweet and hot brisket. Dette har gitt inspirasjon til denne glaserte hamburgeren med en sterk dressing til.
150 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
4
Porsjoner
- 3 dl kroppstemperert Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 ss sukker
- 1 g tørrgjær
- 450 g hvetemel
- 1 ts salt
- 2 egg
- 75 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
- 100 g brunt sukker
- 1 dl ketchup
- ½ dl eplesidereddik
- 1 ts revet ingefær
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts tabasco
- 600 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
- 1½ dl
- 1 hvitløksfedd , knust
- 2 ts tabasco
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ss sitronsaft
- ¼ finhakket chili
- 1 pose bladsalat
Brød (16 stk)
Burger og glace
Chilidressing
Slik gjør du
- Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
- Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
- Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
- Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
- Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
- Bland TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
- Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.
Brød (16 stk)
Burger og glace
Chilidressing
Print
4
Porsjoner
- 3 dl kroppstemperert Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- 3 ss sukker
- 1 g tørrgjær
- 450 g hvetemel
- 1 ts salt
- 2 egg
- 75 g romtemperert TINE Meierismør i terninger
- 100 g brunt sukker
- 1 dl ketchup
- ½ dl eplesidereddik
- 1 ts revet ingefær
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts tabasco
- 600 g kjøttdeig
- 1 ts salt
- ¼ ts pepper
- 1½ dl
- 1 hvitløksfedd , knust
- 2 ts tabasco
- ½ ts salt
- ¼ ts pepper
- 1 ss sitronsaft
- ¼ finhakket chili
- 1 pose bladsalat
Brød (16 stk)
Burger og glace
Chilidressing
- Bland melk, sukker og gjær og la det stå i 10 minutter. Ha dette over i en bakebolle og tilsett mel, salt og 1 egg.
- Tilsett smør og elt i 10 minutter. Sett deigen til heving et lunt sted i 45 minutter. Trill så ut ca. 16 boller og la dem heve i nye 45 minutter tildekket av plast.
- Pensle bollene med et sammenpisket egg. Stek på 175 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist og del i to.
- Kok opp brunsukker, ketchup, eddik, ingefær, sitronsaft og Tabasco til glacen. La dette koke forsiktig inn til sukkeret er løst opp og du har en klissete saus.
- Form åtte små burgere av kjøttdeigen. Salt og pepre. Grill burgerne, og noen minutter før de er ferdige pensler du dem med glacen. Grill videre.
- Bland TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme) med hvitløk, Tabasco, salt og pepper. Smak til med sitronsaft og finhakket chili.
- Legg en burger på brødets nederste del. Legg på salat og Chilidressing.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar