Pavlova med rabarbra
Syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen. Blir dette sesongens pavlova-favoritt?
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Syrlig rabarbra er en perfekt match til den søte og sprø marengsbunnen. Blir dette sesongens pavlova-favoritt?
90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
12
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 5 dl TINE Kremfløte
- 800 g rabarbra
- 3 dl sukker
- ½ dl vann
- 2 kurv jordbær
Fyll
Topping
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl og vend med jordbær delt i to.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
- Fordel kremen utover og topp med rabarbra- og jordbærblandingen. Server med en gang.
Marengsbunn
Topping
Tips!
Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt. Fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne
Print
12
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 5 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 5 dl TINE Kremfløte
- 800 g rabarbra
- 3 dl sukker
- ½ dl vann
- 2 kurv jordbær
Fyll
Topping
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bakepapiret.
- Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast har du den på bakepapiret og form den til en rund bunn innenfor ringen.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.
- Del rabarbra i biter og kok opp med sukker og vann. La småkoke i 10-15 minutter eller til rabarbraen er myk og det meste av væsken har fordampet. Avkjøl og vend med jordbær delt i to.
- Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem.
- Fordel kremen utover og topp med rabarbra- og jordbærblandingen. Server med en gang.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar