Risotto med chevre og kylling

Risotto er en italiensk risrett. En godt tilberedt risotto skal være kremaktig og gli lett utover tallerkenen. Risen skal være al dente, som vil si at den skal ha god tyggemotstand.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Risotto er en italiensk risrett. En godt tilberedt risotto skal være kremaktig og gli lett utover tallerkenen. Risen skal være al dente, som vil si at den skal ha god tyggemotstand.

30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 2 kyllingfileter
  • 3 ss TINE Meierismør
  • 1 l kraft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 400 g risottoris
  • 4 dl tørr hvitvin
  • 2 Chevre Ramsløk Haukeli
  • 90 g revet parmesan
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts salt
  • ½ sitron

Slik gjør du

Stek kyllingfileter i 2 ss smør til gylne på begge sider og akkurat gjennomstekte. La hvile i 10 minutter og del i skiver.
Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til myke. Tilsett ris og fres i noen minutter. Hell over vin og rør til all vesken har fordampet. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
Ta kjelen av platen, rør inn smør, chevre i biter og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server risottoen med kyllingskiver, stekesjy, en skvis sitronsaft og ramsløkpesto.
4
Porsjoner
  • 2 kyllingfileter
  • 3 ss TINE Meierismør
  • 1 l kraft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 400 g risottoris
  • 4 dl tørr hvitvin
  • 2 Chevre Ramsløk Haukeli
  • 90 g revet parmesan
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts salt
  • ½ sitron
Stek kyllingfileter i 2 ss smør til gylne på begge sider og akkurat gjennomstekte. La hvile i 10 minutter og del i skiver.
Varm kraften i en egen gryte. Du kan bruke kjøtt- sopp-, kylling-, fiske- eller grønnsakskraft.
Hakk løk og hvitløk og fres i olje og smør på lav varme til myke. Tilsett ris og fres i noen minutter. Hell over vin og rør til all vesken har fordampet. Spe med kraft, litt av gangen, under omrøring og la vesken koke nesten helt inn mellom hver gang. Spe gradvis med mer veske til nesten all kraften er kokt inn og risen er al dente, ca. 15 minutter.
Ta kjelen av platen, rør inn smør, chevre i biter og parmesan, og smak til med salt og pepper. Server risottoen med kyllingskiver, stekesjy, en skvis sitronsaft og ramsløkpesto.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar