Brunost-cookies
Velsmakende, myke kjeks med brunost. Perfekte med et stort glass melk.
30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Velsmakende, myke kjeks med brunost. Perfekte med et stort glass melk.
30 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
15
Porsjoner
- 100 g TINE Meierismør
- 2 dl brunt sukker
- 2 egg
- 2½ dl hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 150 g TINE Julebrunost
- 1½ dl mandler
- 2 dl rosiner
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 °C. Pisk romtemperert smør og brunt sukker luftig. Tilsett egg, ett av gangen, og bland godt.
- Tilsett hvetemel, havregryn, vaniljesukker og bakepulver og rør til en jevn deig.
- Skjær brunost i biter og hakk mandler, og rør inn i deigen med rosiner. Bruk en spiseskje og sett deigen i klumper utover et stekebrett dekket med bakepapir. La det være litt rom mellom hver, for de renner litt utover.
- Stek i ovnen i 10–12 minutter eller til gylne. De skal være litt myke i midten. Avkjøl på rist.
Tips!
1) Bytt ut rosinene med annen tørket frukt eller bær, og nøttene med sjokolade – om ønskelig.
2) Prøv med julebrunost når den er tilgjengelig i sesongen – den er krydret med kardemomme og gir ekstra god smak!
3) Lag gjerne kjeksene på forhånd og oppbevar dem i en lufttett boks.
Print
15
Porsjoner
- 100 g TINE Meierismør
- 2 dl brunt sukker
- 2 egg
- 2½ dl hvetemel
- 1 dl havregryn
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 150 g TINE Julebrunost
- 1½ dl mandler
- 2 dl rosiner
- Sett ovnen på 180 °C. Pisk romtemperert smør og brunt sukker luftig. Tilsett egg, ett av gangen, og bland godt.
- Tilsett hvetemel, havregryn, vaniljesukker og bakepulver og rør til en jevn deig.
- Skjær brunost i biter og hakk mandler, og rør inn i deigen med rosiner. Bruk en spiseskje og sett deigen i klumper utover et stekebrett dekket med bakepapir. La det være litt rom mellom hver, for de renner litt utover.
- Stek i ovnen i 10–12 minutter eller til gylne. De skal være litt myke i midten. Avkjøl på rist.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar