Byggrynskrem

Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

70 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.

70 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner

    Byggrynskrem

  • 1 dl byggryn
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Ferdiglaget rød saus

  • ½ l Piano Bringebærsaus
  • Eller lag din egen rød saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 300 g frosne eller ferske bringebær

Slik gjør du

Byggrynskrem

Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.

Rød saus

Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
Server byggrynskremen med rød saus.

Tips!

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.
4
Porsjoner

    Byggrynskrem

  • 1 dl byggryn
  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • Ferdiglaget rød saus

  • ½ l Piano Bringebærsaus
  • Eller lag din egen rød saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 300 g frosne eller ferske bringebær

Byggrynskrem

Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.

Rød saus

Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
Server byggrynskremen med rød saus.

Tips!

Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar