Byggrynskrem
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.
70 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Bruk byggryn i stedet for ris til middagen. Kjempegodt! Hvis du bruker tørre byggryn skal du legge dem til bløt dagen i forveien.
70 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
4
Porsjoner
- 1 dl byggryn
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ts sukker
- 1 ts vaniljesukker
- ½ l Piano Bringebærsaus
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 300 g frosne eller ferske bringebær
Byggrynskrem
Ferdiglaget rød saus
Eller lag din egen rød saus
Slik gjør du
- Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
- Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
- Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
- Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
- Server byggrynskremen med rød saus.
Byggrynskrem
Rød saus
Tips!
Appelsinbåter er også veldig godt til byggrynskrem.
Print
4
Porsjoner
- 1 dl byggryn
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 ts sukker
- 1 ts vaniljesukker
- ½ l Piano Bringebærsaus
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 300 g frosne eller ferske bringebær
Byggrynskrem
Ferdiglaget rød saus
Eller lag din egen rød saus
- Legg gryn i bløt i vann kvelden i forveien.
- Hell av bløtevannet og kok grynene myke i nytt vann i en kjele i ca. 1 time.
- Sil grynene godt av og avkjøl dem. Visp fløten med sukker og vaniljesukker til du får en luftig krem. Bland så grynene lett inn i kremen.
- Mens grynene koker, lager du rød saus, eller du kan bruke Piano Bringebærsaus: Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp og du får en sukkerlake. Tilsett sukkerlaken i en food prosessor sammen med bær og kjør det hele sammen. Sil sausen før du serverer den, så slipper du å få steiner i sausen.
- Server byggrynskremen med rød saus.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar