Taco med pulled pork og ostesaus
Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.
50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Langtidsstekt svinenakke er perfekt til taco. Her har du oppskrift på kjempegod taco med bønnesalsa, ostesaus og hjemmelagde hvete-tortillas.
50 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
4
Porsjoner
- 1 pakke pulled pork
- 4 tortillalefser
- 4 syltet pepperoncini
- 400 g hermetiserte sorte bønner
- ½ rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 chili
- 1 ss olivenolje
- 1 dl hakket koriander
- 1 lime
- 150 g Jarlsberg® XO 15 mndr
- 200 g Ridder® eller Avdem fjelldronning
- 1 ss TINE Meierismør
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss hakket jalapenos
- 1 chili
- 3½ dl TINE Kremfløte
- ½ ss maizena
- 125 g TINE Kremgo’® Naturell
- 2 ts sennep
- 2½ dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
- 40 g TINE Meierismør
- ¼ ts bakepulver
- ¼ ts hornsalt
- 7 dl hvetemel
- 1 dl hvetemel til utbaking
Bønnesalsa
Ostesaus
Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser
Slik gjør du
- Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
- Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
- Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
- Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
- Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
- Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
- Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
- Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
- Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.
Hjemmelagde hvete-tortillas
Print
4
Porsjoner
- 1 pakke pulled pork
- 4 tortillalefser
- 4 syltet pepperoncini
- 400 g hermetiserte sorte bønner
- ½ rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 1 chili
- 1 ss olivenolje
- 1 dl hakket koriander
- 1 lime
- 150 g Jarlsberg® XO 15 mndr
- 200 g Ridder® eller Avdem fjelldronning
- 1 ss TINE Meierismør
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss hakket jalapenos
- 1 chili
- 3½ dl TINE Kremfløte
- ½ ss maizena
- 125 g TINE Kremgo’® Naturell
- 2 ts sennep
- 2½ dl Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
- 40 g TINE Meierismør
- ¼ ts bakepulver
- ¼ ts hornsalt
- 7 dl hvetemel
- 1 dl hvetemel til utbaking
Bønnesalsa
Ostesaus
Hjemmelagde hvete-tortillas, ca 24 små lefser
- Tilbered pulled pork etter anvisning på pakken.
- Skyll bønnene godt, hakk løk og finhakke hvitløk og chili. Vend alt sammen med olje og hakket koriander. Smak til med litt limesaft.
- Lag sausen rett før servering. Riv osten. Fres finhakket løk, hvitløk, jalapeno og chili i smør. Ha i fløte og rør godt. Dryss over maizena og kok opp så sausen tykner.
- Sett ned temperaturen og rør inn kremost og sennep. Gradvis tilsett revet ost mens du rører slik at osten smelter.
- Server pulled pork i tortillalefser med bønnesalsa, ostesaus og syltet pepperoncini.
- Smelt smør og varm opp med melk. Bland bakepulver, hornsalt og hvetemel i en bolle og rør inn smør- og melblandingen. Bland forsiktig sammen til deigen så vidt samler seg.
- Del deigen i små emner og rull til kuler, ca. 2,5 cm i diameter. La dem hvile under et fuktig, varmt klede og plast, ca. 30 minutter.
- Ha godt med mel på et bakebord og kjevle ut små lefser. Stek på begge sider i en tørr, varm jernpanne eller på takke.
- Legg lefsene fortløpende i en bunke og dekk godt med et fuktig klede og plast. Da holder de seg myke.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar