Byggrynsgrøt med gulrot og nøtter

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Bygg er en svært tradisjonsrik kornsort i Norge, som det blir veldig god grøt av. Like god på smak som den er næringsrik. Husk at byggryn skal ligge i vann over natten.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

4
Porsjoner
  • dl byggryn
  • 1 l Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 4 dl TINE Økologisk Yoghurt Naturell
  • 2 ss honning
  • TIL SERVERING

  • 2 gulrøtter
  • 4 ss hasselnøtter

Slik gjør du

Legg byggryn i kaldt vann over natten.
Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.
Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.

Tips!

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.
4
Porsjoner
  • dl byggryn
  • 1 l Tinemelk® Økologisk Helmelk 4,1 % fett
  • 2 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 4 dl TINE Økologisk Yoghurt Naturell
  • 2 ss honning
  • TIL SERVERING

  • 2 gulrøtter
  • 4 ss hasselnøtter
Legg byggryn i kaldt vann over natten.
Kok opp byggryn med melk, kanel og kardemomme, og la småkoke i 40 minutter under stadig omrøring til en tykk grøt.
Rør inn yoghurt og honning og fordel i skåler.
Skrell og rasp gulrøtter og grovhakk hasselnøtter. Server grøten med raspet gulrot og hakkede nøtter og et dryss kanel.

Tips!

Rester av byggrynsgrøt blir god "riskrem" om du blander det med kremfløte pisket stiv med litt sukker. Server med bringebærsaus.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar