Brunost-pavlova med bringebærkrem

Brunost i marengsbunnen gir en herlig karamellsmak som smaker deilig til syrlige bringebær. Gjenta smakskombinasjonen som pynt og du har en helt spesiell pavlova til en helt spesiell anledning.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Brunost i marengsbunnen gir en herlig karamellsmak som smaker deilig til syrlige bringebær. Gjenta smakskombinasjonen som pynt og du har en helt spesiell pavlova til en helt spesiell anledning.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g revet TINE Gudbrandsdalsost Original
  • BRINGEBÆRKREM

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 150 g bringebær (ferske eller frosne)
  • 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
  • TOPPING

  • 100 g bringebær
  • 1 dl revet TINE Gudbrandsdalsost Original

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

Start med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn revet brunost. Ha marengsmassen ut på stekebrett med bakepapir og form den til en 26 cm rund bunn.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

VED SERVERING

Tin frosne bringebær og la renne godt av.
Pisk fløte nesten stiv og bland inn bær, pisk til helt stiv. Rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær og revet brunost. Server med en gang.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt, fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.
12
Porsjoner
  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g revet TINE Gudbrandsdalsost Original
  • BRINGEBÆRKREM

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 150 g bringebær (ferske eller frosne)
  • 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
  • TOPPING

  • 100 g bringebær
  • 1 dl revet TINE Gudbrandsdalsost Original
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

MARENGSBUNN

Start med å vispe eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn revet brunost. Ha marengsmassen ut på stekebrett med bakepapir og form den til en 26 cm rund bunn.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

VED SERVERING

Tin frosne bringebær og la renne godt av.
Pisk fløte nesten stiv og bland inn bær, pisk til helt stiv. Rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med bringebær og revet brunost. Server med en gang.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt, fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar