«Rocky Road»-pavlova
Alle blir glade av søt sjokolade, myke marshmallows og sprø mandler – derfor har kaken fått navn etter vanskelige tider. For å gjøre marengsen ekstra spennende kan du vende noen marshmallows inn i den også.
90 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Alle blir glade av søt sjokolade, myke marshmallows og sprø mandler – derfor har kaken fått navn etter vanskelige tider. For å gjøre marengsen ekstra spennende kan du vende noen marshmallows inn i den også.
90 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
12
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl mini-marshmallows
- 3 dl TINE Kremfløte
- 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
- 2 dl mini-marshmallows
- 2 dl hakket melkesjokolade
- 1 dl hakkede mandler
Fyll
Topping
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
- Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
- Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem.
- Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.
Marengsbunn
Ved servering
Tips!
Det er viktig at det ikke kommer eggeplomme i eggehviten når man skal lage stiv marengs. Skill ett og ett egg i en kopp og ha eggehvitene over i bakebollen fortløpende. Da slipper du å kaste alle eggehvitene om du skulle være så uheldig å få litt eggeplomme i den siste hviten.
Print
12
Porsjoner
- 6 romtempererte eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 2 ts maizena
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl mini-marshmallows
- 3 dl TINE Kremfløte
- 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
- 2 dl mini-marshmallows
- 2 dl hakket melkesjokolade
- 1 dl hakkede mandler
Fyll
Topping
- Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
- Pisk eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
- Når massen er blank, smidig og fast vender du forsiktig inn mini-marshmallows. Ha marengsmassen ut på bakepapiret og form den til en rund bunn på 26 cm.
- Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
- Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av.
- Stivpisk fløte og bland forsiktig inn kald vaniljekrem.
- Legg bunnen på et serveringsfat og fordel kremen utover. Topp med mini-marshmallows, grovhakket sjokolade og hakkede mandler. Server med en gang.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar