Smash-pavlova

Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Søtt og salt er en klassisk kombinasjon – det skal godt gjøres å spise bare en Smash! Sammen med herlig karamellsaus, friske blåbær og myk vaniljekrem har du en fulltreffer på festen, for barn i alle aldre.

90 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

12
Porsjoner

    KARAMELLSAUS

  • 1 dl vann
  • dl sukker
  • 1 ss TINE Meierismør
  • 1 dl TINE Kremfløte
  • MARENGSBUNN

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g Smash
  • FYLL

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
  • TOPPING

  • 150 g Smash
  • 125 g blåbær

Slik gjør du

KARAMELLSAUS

Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.

MARENGSBUNN

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Knus Smash-sjokolade fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

VED SERVERING

Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
Knus halvparten av Smash-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash, hele Smash og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.
12
Porsjoner

    KARAMELLSAUS

  • 1 dl vann
  • dl sukker
  • 1 ss TINE Meierismør
  • 1 dl TINE Kremfløte
  • MARENGSBUNN

  • 6 romtempererte eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g Smash
  • FYLL

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 1 pakke Piano® Original Vaniljekrem
  • TOPPING

  • 150 g Smash
  • 125 g blåbær

KARAMELLSAUS

Koke forsiktig vann og sukker i en gryte uten omrøring til det er gyllenbrunt og karamellisert. Ta gryten av varmen og rør inn smør og fløte. Avkjøl i kjøleskapet.

MARENGSBUNN

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.
Stivpisk eggehvite til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Knus Smash-sjokolade fint. Når marengsen er blank, smidig og fast rører du i knust Smash! Ha marengsmassen på bakepapiret og form til en rund bunn på ca. 26 cm.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i 65-70 minutter.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. Avkjøl på rist. Ta bakepapiret forsiktig av.

VED SERVERING

Stivpisk kremfløte og bland forsiktig inn i kald vaniljekrem.
Knus halvparten av Smash-sjokoladen. Legg marengsbunnen på et serveringsfat og fordel vaniljekrem utover. Topp med knuste Smash, hele Smash og blåbær, og hell over generøst med karamellsaus. Server med en gang.

Tips!

Det er viktig å bruke rent utstyr når du stivpisker marengs. Skyld både bolle og visp godt for fettrester vil hindre eggehvitene i å stivne.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar