Iskaffe med vanilje
En søt iskaffe med hint av vanilje er vel så bra som vaniljeis i høye sommertemperaturer.
10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
En søt iskaffe med hint av vanilje er vel så bra som vaniljeis i høye sommertemperaturer.
10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
2
Porsjoner
- 1½ dl sterk kaffe
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 10 isbiter
- 4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
Slik gjør du
- Brygg sterk kaffe, rør ut med vaniljeessens og ha over i glass.
- Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Skum den gjerne opp i en melkeskummer for mer fylde.
Tips!
Lag din egen vaniljesirup ved å koke opp 2,5 dl sukker med 2,5 dl vann og 1 splittet vaniljestang til sukkeret er oppløst. Avkjøl i minimum 30 minutter. Rør inn 2 ts vaniljeekstrakt og sil over på glass med lokk. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker. Bruk sirupen i stedet for essens i iskaffen.
Print
2
Porsjoner
- 1½ dl sterk kaffe
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 10 isbiter
- 4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- Brygg sterk kaffe, rør ut med vaniljeessens og ha over i glass.
- Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Skum den gjerne opp i en melkeskummer for mer fylde.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar