Iskaffe med vanilje

En søt iskaffe med hint av vanilje er vel så bra som vaniljeis i høye sommertemperaturer.

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

En søt iskaffe med hint av vanilje er vel så bra som vaniljeis i høye sommertemperaturer.

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • dl sterk kaffe
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 10 isbiter
  • 4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett

Slik gjør du

Brygg sterk kaffe, rør ut med vaniljeessens og ha over i glass.
Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Skum den gjerne opp i en melkeskummer for mer fylde.

Tips!

Lag din egen vaniljesirup ved å koke opp 2,5 dl sukker med 2,5 dl vann og 1 splittet vaniljestang til sukkeret er oppløst. Avkjøl i minimum 30 minutter. Rør inn 2 ts vaniljeekstrakt og sil over på glass med lokk. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker. Bruk sirupen i stedet for essens i iskaffen.
2
Porsjoner
  • dl sterk kaffe
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 10 isbiter
  • 4 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
Brygg sterk kaffe, rør ut med vaniljeessens og ha over i glass.
Fyll glasset med isbiter og hell over melk. Skum den gjerne opp i en melkeskummer for mer fylde.

Tips!

Lag din egen vaniljesirup ved å koke opp 2,5 dl sukker med 2,5 dl vann og 1 splittet vaniljestang til sukkeret er oppløst. Avkjøl i minimum 30 minutter. Rør inn 2 ts vaniljeekstrakt og sil over på glass med lokk. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker. Bruk sirupen i stedet for essens i iskaffen.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar