Gurkemeiegrøt

Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • Topping

  • 4 ss hasselnøtter
  • 1 gulrot
  • 2 ss honning

Slik gjør du

Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.

Tips!

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.
2
Porsjoner
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • Topping

  • 4 ss hasselnøtter
  • 1 gulrot
  • 2 ss honning
Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.

Tips!

Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar