Gurkemeiegrøt
Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.
10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Gullgrøt, eller golden milk-grøt – er varm havregrøt med gurkemeie. Dette er en perfekt gyllen start på dagen.
10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
2
Porsjoner
- 3 dl lettkokte havregryn
- ½ ts malt kardemomme
- ½ ts malt kanel
- 2 ts malt gurkemeie
- 1 ts nykvernet pepper
- 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- 4 ss hasselnøtter
- 1 gulrot
- 2 ss honning
Topping
Slik gjør du
- Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
- La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
- Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.
Tips!
Synes du gurkemeie-smaken er litt spesiell, kan du lage grøten søtere ved å tilsette honning, sirup, dadler eller sukker.
Print
2
Porsjoner
- 3 dl lettkokte havregryn
- ½ ts malt kardemomme
- ½ ts malt kanel
- 2 ts malt gurkemeie
- 1 ts nykvernet pepper
- 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- 4 ss hasselnøtter
- 1 gulrot
- 2 ss honning
Topping
- Ha havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper og melk i en liten gryte og kok opp.
- La småkoke under konstant omrøring i ca. 5 minutter eller til grøten er så tykk som ønsket.
- Rist nøtter lett i en tørr panne og grovhakk. Grovriv gulrot eller bruk en spirulizer. Server grøten varm toppet med hakkede nøtter og revet gulrot. Drypp over litt honning og server.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar