Kald gurkemeiegrøt

Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Dette er kjøleskapsgrøt med gurkemeie, en kald golden milk-grøt om du vil. Den lager seg selv mens du sover, så det er bare å stå opp til en god frokost. Grøten bør stå minst 6 timer i kjøleskapet.

10 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 4 ss TINE Yoghurt Naturell
  • Topping

  • 100 g bjørnebær
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss honning

Slik gjør du

Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.

Tips!

Ønsker du en søtere grøt, kan du røre inn litt honning eller agavesirup.
2
Porsjoner
  • 3 dl lettkokte havregryn
  • ½ ts malt kardemomme
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ts malt gurkemeie
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 4 ss TINE Yoghurt Naturell
  • Topping

  • 100 g bjørnebær
  • 4 ss mandelflak
  • 4 ss honning
Rør sammen havregryn, kardemomme, kanel, gurkemeie, pepper, melk og yoghurt.
Fordel blandingen i serveringsboller eller –glass med lokk, ev. dekk til bollen med plast, og sett i kjøleskapet i minimum 6 timer, gjerne over natten.
Server gullgrøten toppet med bjørnebær, flakede mandler og honning.

Tips!

Ønsker du en søtere grøt, kan du røre inn litt honning eller agavesirup.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar