Risgrøt med kokos

Gi den klassiske risgrøten en tropisk vri med kokos og søt mango. Risengrynsgrøt hører jo ikke bare jula til.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Gi den klassiske risgrøten en tropisk vri med kokos og søt mango. Risengrynsgrøt hører jo ikke bare jula til.

40 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

2
Porsjoner
  • 1 dl grøtris
  • 2 dl vann
  • ¼ ts salt
  • 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 1 dl kokosmasse
  • Topping

  • 1 mango
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts lønnesirup

Slik gjør du

Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.
Hell i melk og kokosmasse og kok opp under omrøring. La småkoke under omrøring til tykk grøt, ca. 35 minutter. Rør ofte så grøten ikke brenner seg.
Skjær skallet av mangoen og skjær kjøttet fra steinen. Del i biter eller skiver og topp grøten med mango, kokosflak og sirup.

Tips!

Koketiden kommer an på hva slags grøtris du bruker. Bruker du hurtigris må du sjekke koketiden på pakken.
2
Porsjoner
  • 1 dl grøtris
  • 2 dl vann
  • ¼ ts salt
  • 6 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
  • 1 dl kokosmasse
  • Topping

  • 1 mango
  • 2 ss kokosflak
  • 2 ts lønnesirup
Ha grøtris, vann og salt i en kjele og kok opp. Kok under omrøring til vannet er fordampet/kokt inn, ca. 5 minutter.
Hell i melk og kokosmasse og kok opp under omrøring. La småkoke under omrøring til tykk grøt, ca. 35 minutter. Rør ofte så grøten ikke brenner seg.
Skjær skallet av mangoen og skjær kjøttet fra steinen. Del i biter eller skiver og topp grøten med mango, kokosflak og sirup.

Tips!

Koketiden kommer an på hva slags grøtris du bruker. Bruker du hurtigris må du sjekke koketiden på pakken.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar