Focaccia med TINE® Grill & Stek og salsa verde
En sommerlig, smaksrik og vegetarisk rett med grillet TINE® Grill & Stek. Nam!
min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
En sommerlig, smaksrik og vegetarisk rett med grillet TINE® Grill & Stek. Nam!
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
10
Porsjoner
- 500 g TINE® Grill & Stek m/Jarlsberg® 200 g
- 10 skiver focaccia delt i to
- 200 g cherrytomater
- 150 g sukkererter
- 150 g rødløk
- 150 g sjalottløk, finhakket
- 12 g hvitløk, finhakket
- 25 g kapers, grovhakket
- 20 g bladpersille, hakket
- 20 g basilikum, hakket
- 10 g mynte, hakket
- 60 g eddik (sherry- eller rødvinseddik)
- 10 g rød chili, finhakket
- 180 g extra virgin olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Urtedressing salsa verde
Slik gjør du
- Vask og del opp cherrytomater og rødløk i skiver. Legg sukkerertene i kokende vann i 1 minutt og sil av vannet, avkjøl og del på langs. Del TINE® Grill & Stek i cirka 20 skiver. Krydre og grill eller stek til skivene til de får en fin gylden skorpe.
- Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, urter, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper. Fordel tomat, løk, sukkererter og skiver av TINE® Grill & Stek på focacciabunnene. Hell på litt salsa, topp deretter med litt mer grønnsaker og legg på focaccialokket.
Urtedessing
Tips!
Salsa verde kan lages på forhånd og holder seg i flere dager kjølig i en tett beholder.
Print
10
Porsjoner
- 500 g TINE® Grill & Stek m/Jarlsberg® 200 g
- 10 skiver focaccia delt i to
- 200 g cherrytomater
- 150 g sukkererter
- 150 g rødløk
- 150 g sjalottløk, finhakket
- 12 g hvitløk, finhakket
- 25 g kapers, grovhakket
- 20 g bladpersille, hakket
- 20 g basilikum, hakket
- 10 g mynte, hakket
- 60 g eddik (sherry- eller rødvinseddik)
- 10 g rød chili, finhakket
- 180 g extra virgin olivenolje
- Salt og pepper etter smak
Urtedressing salsa verde
- Vask og del opp cherrytomater og rødløk i skiver. Legg sukkerertene i kokende vann i 1 minutt og sil av vannet, avkjøl og del på langs. Del TINE® Grill & Stek i cirka 20 skiver. Krydre og grill eller stek til skivene til de får en fin gylden skorpe.
- Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, urter, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper. Fordel tomat, løk, sukkererter og skiver av TINE® Grill & Stek på focacciabunnene. Hell på litt salsa, topp deretter med litt mer grønnsaker og legg på focaccialokket.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar