Hjemmelaget rømmegrøt
Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. Dette er en sommerlig grøtoppskrift.
30 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Rømmegrøt er tradisjonsrik norsk kost, og oppskriftene varierer fra sted til sted. Dette er en sommerlig grøtoppskrift.
30 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
4
Porsjoner
- 5 dl TINE Seterrømme
- 2 dl hvetemel
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- ½ ts salt
- 1 dl sukker
- 2 ts kanel
- 8 dl rød saft
- 200 g diverse spekemat
Tradisjonelt tilbehør:
Slik gjør du
- La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør.
- Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten skål, slik at du kan servere det på grøten til slutt. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.
- Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server med sukker, kanel, det varme smøret og et fat med spekemat.
Tips!
Mange liker å servere spekemat til grøten, men sett gjerne frem forskjellig tilbehør og dryss til grøten slik at hver og en kan ta det som faller i smak. Tørkede aprikoser, nøtter, revet brunost, rosiner, likørmarinerte bær og friske bær.
Print
4
Porsjoner
- 5 dl TINE Seterrømme
- 2 dl hvetemel
- 5 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett
- ½ ts salt
- 1 dl sukker
- 2 ts kanel
- 8 dl rød saft
- 200 g diverse spekemat
Tradisjonelt tilbehør:
- La rømme koke under lokk i ca. 2 minutter. Dryss i halvparten av melet mens du rører hele tiden. Da vil det piple frem smør.
- Ta ut smøret med en spiseskje og hold det varmt i en liten skål, slik at du kan servere det på grøten til slutt. Dryss i resten av melet og rør godt. Spe med melk under røring til grøten er jevn og passe tykk. Smak til med salt like før servering.
- Blir grøten stående en stund før servering, vil den tykne mer. Spe da med mer melk til passe konsistens. Server med sukker, kanel, det varme smøret og et fat med spekemat.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar