Minipavlova

Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.

60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.

60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
(0 stemmer)

Ingredienser

8
Porsjoner

    Marengs:

  • 6 eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • Fyll:

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • Topping

  • 4 pasjonsfrukter
  • 150 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 50 g pistasjenøtter , usaltet

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 150 °C.

Marengs:

Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.

Fyll

Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.

Rett før servering

Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.

Tips!

Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.
8
Porsjoner

    Marengs:

  • 6 eggehviter
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 4 dl sukker
  • 1 ts maizena
  • Fyll:

  • 3 dl TINE Kremfløte
  • 2 dl Piano® Original Vaniljekrem
  • Topping

  • 4 pasjonsfrukter
  • 150 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 50 g pistasjenøtter , usaltet
Sett stekeovnen på 150 °C.

Marengs:

Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.

Fyll

Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.

Rett før servering

Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.

Tips!

Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.

Produkter i denne oppskriften

Kommentarer ()

Skriv en kommentar