Minipavlova
Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.
60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Små pavlovakaker med pasjonsfrukt er en drøm av en kake med marengsbunn og vaniljekrem. Oppskriften gir 6-10 småkaker.
60 min
Middels
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
8
Porsjoner
- 6 eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 1 ts maizena
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 4 pasjonsfrukter
- 150 g bringebær
- 100 g jordbær
- 50 g pistasjenøtter , usaltet
Marengs:
Fyll:
Topping
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
- Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.
- Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
- Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.
Marengs:
Fyll
Rett før servering
Tips!
Du kan også lage store kaker. Denne oppskriften holder til to større Pavlova-kaker. Tegn da opp to sirkler på ca. 22 cm på bakepapiret i stedet for mange små. Stek i ovnen på samme måte som minipavlovaene. Kaken skal være stiv utenpå og myk inni.
Print
8
Porsjoner
- 6 eggehviter
- 2 ts hvitvinseddik
- 4 dl sukker
- 1 ts maizena
- 3 dl TINE Kremfløte
- 2 dl Piano® Original Vaniljekrem
- 4 pasjonsfrukter
- 150 g bringebær
- 100 g jordbær
- 50 g pistasjenøtter , usaltet
Marengs:
Fyll:
Topping
- Sett stekeovnen på 150 °C.
- Visp eggehviter til hardt skum i en ren bolle og ha i eddik. Bland sukker og maisennamel og tilsett litt etter litt, mens du fortsatt visper.
- Når marengsen er blank og smidig fordeler du den med to skjeer på en stekeplate dekket med bakepapir. Lag runde kaker på ca. 8 cm i diameter. Stek marengs i 30-40 minutter på 150 °C. Avkjøl på rist.
- Del pasjonsfrukt og skrap ut frø og saft. Hakk nøttene og del opp bær. Stivpisk kremfløte og rør forsiktig inn kald vaniljekrem.
- Ha kremblanding på hver marengs og fordel pasjonsfukt, bringebær, jordbær og hakkede pistasjenøtter på hver pavlova.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar