Matmuffins med godt fyll
En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.
25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
En smakfull og morsom nistepakke til tur- og skolesekken. Denne oppskriften passer til 6-8 store matmuffins.
25 min
Lett
Kommentarer ()
Vurdering
Ingredienser
1
Porsjoner
- 4½ dl hvetemel
- ½ dl havregryn
- ½ ts salt
- 2½ ts bakepulver
- 50 g TINE Meierismør
- 2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 egg
- 1 ts sterk sennep
- 100 g røkt skinke (i biter)
- 100 g Jarlsberg® Revet
- 100 g fersk spinat
- 10 valnøtter
- 100 g Selbu Blå (evt. Norzola)
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket persille
- 1 ts basilikum
- 100 g Norvegia® Revet
- 3 soltørkede tomater
Grunndeig:
Skinke- og sennepsfyll:
Spinat- og ostefyll:
Hvitløk- og tomatfyll:
Slik gjør du
- Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
- Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
- Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
- Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
- Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.
Med skinke- og sennepsfyll:
Med spinat- og ostefyll:
Med hvitløk- og tomatfyll:
Tips!
Stek muffinsene midt i ovnen. Hvis du synes etterhvert at de begynner å bli for mørke, kan du sette brettet nedover i stekeovnen og legge på et bakepapir oppå.
Print
1
Porsjoner
- 4½ dl hvetemel
- ½ dl havregryn
- ½ ts salt
- 2½ ts bakepulver
- 50 g TINE Meierismør
- 2 dl Tinemelk® Lettmelk 1,0 % fett
- 1 egg
- 1 ts sterk sennep
- 100 g røkt skinke (i biter)
- 100 g Jarlsberg® Revet
- 100 g fersk spinat
- 10 valnøtter
- 100 g Selbu Blå (evt. Norzola)
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket persille
- 1 ts basilikum
- 100 g Norvegia® Revet
- 3 soltørkede tomater
Grunndeig:
Skinke- og sennepsfyll:
Spinat- og ostefyll:
Hvitløk- og tomatfyll:
- Til denne oppskriften på matmuffins trenger du middels store muffinsformer eller et muffinsbrett. Av denne grunnoppskriften skal det bli 6 - 8 muffins. Sett stekeovnen på 200 °C.
- Bland mel, havregryn, salt og bakepulver i en bolle. Smelt smøret på svak varme, avkjøl litt før du visper inn melk og egg. Hell melkeblandingen i de tørre ingrediensene og rør godt.
- Skjær skinken og riv osten. Bland skinkebiter og revet ost i deigen. Fordel deigen i former og stek i ca. 15 minutter.
- Hakk spinat og nøtter grovt. La surre en liten stund i litt smør i en kjele. Smuldre osten, gjerne med en gaffel. Vend spinat, nøtter og ost i deigen. Fordel deigen i formene og stek muffinsen i ca. 15 minutter.
- Finhakk hvitløk og persille. Rør dette inn i deigen sammen med basilikum, revet ost og finhakkede tomater. Fordel deigen i formene og stek i ca. 15 minutter.
Kommentarer ()
Skriv en kommentar