Syv grøttips til jul
Det nærmer seg advent og jul, og dermed også tiden for å servere herlig risgrøt. Vi har tips om servering og mengdeberegning.
-
Med Fjordland Risgrøt kan du raskt og enkelt servere nydelig risgrøt. Det er faktisk bare å varme den opp - så er den klar til servering! Fjordland Risgrøt er uten tilsatt sukker og kommer i flere pakningsstørrelser.
-
Lurer du på hvor mye grøt du skal beregne? Vi beregner i gjennomsnitt at én kilo grøt holder til fire barn eller til tre voksne.
-
Hvis du har litt bedre tid og vil lage grøten selv, kan du se på denne oppskriften.
-
Her er en litt annerledes oppskrift: Barnas beste julegrøt. Denne inneholder vaniljesukker og smaker veldig godt.
-
Husk å koke på svak varme - det er så kjedelig hvis grøten svir seg!
-
Server risgrøten med smørøye, sukker og kanel. Rosiner i risgrøt er også veldig godt. Legg gjerne rosinene i litt vann i god tid før du skal lage grøten, og kok dem deretter sammen med grøten.
-
Hvis det blir igjen rester, enten fra Fjordland-grøten eller din hjemmelagde grøt, kan disse brukes til å lage riskrem på ekte vis.