Rømmegrøt til hverdag og fest
Rømmegrøt er godt og enkelt å servere, og den er for mange en tradisjon å spise både på 17. mai og på Sankthansaften. Grøten kan serveres både varm og kald, med friske bær og med deilig spekemat!
Du kan lage grøten selv, eller du kan velge ferdig Fjordland Rømmegrøt som er laget etter god, gammeldags oppskrift og smaker som hjemmelaget.
Serveringstips til rømmegrøt
Rømmegrøt serveres gjerne med sukker, kanel, smør samt litt spekemat og flatbrød på siden. Det finnes mye annet godt tilbehør som smaker godt på rømmegrøten, for eksempel raspet brunost, rosiner, nøtter og jordbærskiver.
Tips: Tilsett fløte for å gi grøten en mildere og rundere smak.
Oppskrift på Fjordland Rømmegrøt med brunost, bringebær og fiken
Oppskrift på Fjordland Rømmegrøt med eple og spekeskinke
Grøtene fra Fjordland er produsert i Norge, hovedsakelig av norske råvarer. Produktene inneholder kun naturlige råvarer og er ikke tilsatt konserveringsmiddel eller andre tilsetningsstoffer.
Fjordland-grøtene leveres blant annet i poser på 4 kilo, som er veldig praktisk på storhusholdningskjøkkenet. Det beregnes rundt 350 gram per porsjon/voksen.
Grøt til overs?
Unngå matsvinn – bruk grøtrester i bakverk, lapper og vafler 😋
Fordeler med ferdiggrøt
- Billigere å kjøpe ferdiggrøten enn å lage selv
- Effektivt – frigjør kapasitet på kjøkkenet og personalet (røring og tid til rydding)
- Jevn kvalitet – unngår brent rømme eller melk
- Enkelt – grøten skal bare varmes opp før servering